Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mikor jön az öröm?

2018.08.30
(2018. augusztus 6.)
 
Kaptam nemrég valamit, ami nagyon jó, ötletes ajándék. Örültem is neki. Azonban a következő nap, amikor lehetőségem lett volna jobban megnézni, egy kis idő után az jutott eszembe: ez nem elég, jó lenne még ebből egypár. Számolgatni is kezdtem az én kis tizenhatéves fejem költségvetéseit, hogy hogy is férne bele. Tök jó lett volna, hasznos, és elégedett lettem volna. Vagy mégse?...
 
Sokszor van, hogy kapunk valamit, vagy elérünk, de valamiért mégis többet akarunk. Persze nincs baj azzal, ha pl. úgy döntesz, hogy picit több bútort cserélsz ki, picit több helyre utazol el, picit több pénzt szerzel... De nem mindegy, ki az úr. Te, vagy az a vágy? Tudsz-e uralkodni rajtuk, vagy úgy érzed, több és több kell? Álj meg egy percre, és nézd meg, mi volt azelőtt, mielőtt nem volt meg az a dolog, amiért még többet akarsz! Lehet, hogy megéltél volna nélkülük is, egyrészt.
 
Másrészt pedig: akkor most hol marad az öröm? Tori Kell Confetti című dala azt mondja: ,,azt hiszik az emberek, hogy boldogabb leszel, ha elérted a célt. Meglesz mindened. De én a mostnak élek, mert mi van, ha a holnap sosem jön el? Nem várok arra, hogy a konfetti lehulljon." * Tehát lehet, hogy azt hiszed, boldogabb leszel, ha majd eléred a célt. Ha meglesz mindened. De hol végződik pontosan az út? Hol a cél? Egyszer véget fog érni ez a ,,többet és többet" vágy? Tudod mit? Inkább vedd észre: áldott vagy! Sosem leszel elégedett, ha folyton csak a jövőre koncentrálsz. De itt van a most. Itt van az áldás. Nem mindenkinek van része ebben, sőt, egykor még te is még ezért imádkoztál. Adj hálát! És ne félj: ami ajándék még ott van Isten kezében, azt Ő odaadja a megfelelő időben. Te csak értékeld azt, amit kaptál, és adj hálát érte Istennek! ;)
 
*Kezdetben én sem értettem ezt a dalt, és ilyen ,,egyszer élünk-típusúnak" láttam. De ebben a helyzetben rájöttem, hogy ez teljesen másról szól: hogy ne hajszoljuk azokat a dolgokat, amiket nem kellene, hogy csak még több és több legyen, mert akkor nem leszünk boldogok. Hol lesz a hely az örömnek? És éppen ez az: ahelyett, hogy mégtöbb kellene, találjuk meg abban az örömöt, amink már van. ❤ ((köszönöm ezt a dalt))
 
Ha esetleg érdekel: Confetti - Tori Kelly (Lyric Video): https://youtu.be/iDZnS0wL-0g